Wat is er allemaal te doen bij Bommen Berend?

© RTV Noord/Lisa Jong en Youri Bakker
Bommen Berend duurt dit jaar drie dagen met twee dagen feest op de Grote Markt in Groningen. Wat is er allemaal te doen? We zetten het voor je op een rij.
Vrijdag begint het festijn met een feestmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking uit Stad en Ommeland. Om 20:00 uur is in het Scheepvaartmuseum het
. Op hetzelfde tijdstip begint de Bommen Berend Nacht op de Grote Markt. Daar treden dj's Danny Dacosta en Dennis van der Geest op.

Bomvol programma op zaterdag

Zaterdag is er een bomvol programma. Het begint om 8.25 uur met het leggen van de krans bij het standbeeld van Rapenhaupt bij het Stadhuis. Om 9.00 uur worden de klokken van de Martinitoren geluid.

Peerdespul

Om half tien begint de
op de Grote Markt. Ruim een uur eerder, vanaf 8.15 uur beginnen op de
in het Stadspark de dressuur- en springwedstrijden.

Rene Karst en Robin IJzerman

Om 16.00 uur gaat het Ontzettend Gronings Feest op de Grote Markt van start. Daar treden onder andere, Jannes, Rene Karst en Diep Triest op.
Bij de Westerhaven is de hele dag de Battle of Bands. Bands uit Groningen en Drenthe gaan de strijd met elkaar aan en het publiek bepaalt wie de winnaar is. Robin IJzerman, winnaar van Café Martini 2015, zal hier ook optreden.
De dag wordt afgesloten met een vuurwerkshow om 23.00 uur in de Zuiderhaven.

Bommen Berendloop en Grachtenfestijn

Zondag begint om 10.00 uur de veertiende
. 's Middags staat in het teken van het
en
. Om 13.00 uur begint het Ontzettend Gronings Feest op de Grote Markt. Daar treedt Ali B. op. Ook zijn er verschillende kinderactiviteiten.
Verder is er tot en met 28 augustus kermis op de Ossenmarkt. Bekijk hier het volledige programma van Bommen Berend.
Fotocredits: RTV Noord/Youri Bakker en Theo Sikkema