Met 'Digisterker' beter uit de voeten op internet

© RTV Noord
In de bibliotheken van Leek, Stadskanaal en Uithuizen beginnen vanaf september cursussen om mensen beter vertrouwd te maken met internet. De drie gemeenten zijn de eerste in onze provincie die de cursussen van Biblionet aanbieden.
Meedoen

De gemeenten bieden de cursussen aan om laaggeletterdheid terug te dringen en mensen betere kansen te geven om mee te doen aan de samenleving. Steeds meer zaken moeten digitaal worden geregeld en dat is voor een aantal mensen een probleem.

'Klik en Tik'

Voor de absolute beginners op de computer is er de cursus 'Klik en Tik'. Dat is een digitaal oefenprogramma, waarmee mensen zelfstandig en in hun eigen tempo leren omgaan met internet. Deelnemers die deze cursus hebben afgerond kunnen doorstromen naar de vervolgcursus 'Digisterker'.

'Digisterker'

In deze cursus leren de deelnemers hoe ze gebruik kunnen maken van digitale dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst of het UWV. Op 1 september krijgen de eerste docenten hun certificaat zodat ze bevoegd zijn om de cursussen te geven. Het is de bedoeling dat elke gemeente mee gaat doen met een eigen programma, dat afgestemd is op de website van de gemeente.
Meer informatie is te vinden op de website: biblionetgroningen.nl/digisterker of biblionetgroningen.nl/klikentik