Holt en Stoal; nieuw solo-album van Edwin Jongedijk

Holt en Stoal, zo heet het derde solo-album van Edwin Jongedijk dat op 8 oktober officieel uitkomt. Afgelopen weekend waren de studio-opnames. Het zijn tien Groningstalige liedjes met het typische Americana geluid waar de Groningse singer-songwriter om bekend staat.
Zware bevalling en meer druk

Zijn eerste single 'As ik De Kaans Zol Kriegen' uit 2011 stond 17 weken in de Noord-19 van RTV Noord, met nummer 1 als hoogste notering. In november 2013 kwam Jongedijks tweede solo-album uit Mörn Is T weer Licht uit. Het haalde als hoogste nieuwe binnenkomer de 17e plek in de Album top 100. In 2014 was Edwin Jongedijk onder andere in een aantal theaters te zien als een van de Troebadoers, samen met Jan Henk de Groot en Alex Vissering.

Verwachtingen

Na twee succesvolle albums en een theatertour voelde Jongedijk tijdens het schrijven aan zijn nieuwe solo-album meer druk. 'Mensen verwachten natuurlijk wel iets van mijn derde plaat, maar dat heb ik proberen los te laten. Deze nummers die ik heb vertaald van bestaande, onbekende Americana-songs, vind ik zelf heel mooi. Het zijn liedjes die ik graag aan andere mensen wil laten horen. Dit is de plaat die ik graag wil maken; ik hoop dat de mensen het mooi vinden. En anders hoop ik dat ze het vierde album weer mooi vinden', grinnikt de Groningse singer-songwriter gekscherend.
Het album wordt op 8 oktober gereleased. Daarna volgt een theatertour, samen met de Troebadoers.