Jong FC Groningen onderuit tegen ASWH

© RTV Noord
FC Groningen onder 23 heeft zaterdagmiddag op eigen veld een 2-0 nederlaag geleden tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het was de tweede nederlaag in drie duels voor de ploeg van trainer Alfons Arts.
Gezichten

Het duel op sportpark Corpus den Hoorn kende twee gezichten. In de eerste helft liep de FC constant achter de feiten aan en wist geen enkele kans af te dwingen. ASWH dicteerde het tempo en kwam na een half uur spelen terecht op voorsprong door een goal van Olijfveld.

Nieuw systeem

In de rust gooide trainer Arts het systeem bij FC Groningen radicaal om naar een 3-4-3 opstelling. Nu kwam er wel druk op de tegenstander en werden enkele goede kansen gecreëerd. Het doelpunt viel echter na een uur spelen opnieuw aan de andere kant: 2-0.

Druk

Groningen voerde de druk op het doel van ASWH nog verder op, maar de doelman van de gasten keepte een prima wedstrijd en wist de nul te houden voor zijn team. De FC blijft door deze nederlaag voorlopig steken op de veertiende plaats in de derde divisie zaterdag met drie punten uit drie wedstrijden.

Realistisch

Trainer Alfons Arts was na afloop realistisch. 'Wij moeten leren van deze nederlaag,' aldus de oefenmeester. 'Beter de momenten herkennen waarop wij in de wedstrijd moeten komen, meedogenlozer worden. Ik was tevreden over ons spel in de tweede helft, maar op dit niveau worden foutjes meteen afgestraft.'