Brandweer heeft drukke nacht door noodweer

Het noodweer dat zaterdagnacht over onze provincie trok, heeft voor flink wat omgewaaide bomen en ondergelopen straten gezorgd. De brandweer had er de handen vol aan. Vooral in de stad Groningen, Haren, Hoogezand en Harkstede was er overlast.
Onder meer in Haren gingen bomen om. Een boom langs de Pinksterbloemweg in Haren woei om en blokkeerde de straat. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Straten blank

In Hoogezand en delen van Sappemeer kon het riool het vele regenwater niet aan. Hierdoor stonden veel straten onder water. Onder meer in Woldwijck kwam het water uit de putten omhoog. Ook het gebied rond de Hoofdstraat en Van Heemskerckstraat stond blank

Blikseminslagen

Er zijn volgens de brandweer aardig wat blikseminslagen geweest. Als gevolg daarvan is elektrische apparatuur kapotgegaan. Er zijn geen door bliksem geen huizen in brand gevlogen en hebben zich voor zover bekend geen persoonlijk ongelukken voorgedaan.
In Zuidlaren hadden bewoners ook te kampen met wateroverlast, meldt RTV Drenthe. Daar stonden bij meerdere huizen kelders onder water.

Lees ook: