VCP diep teleurgesteld in Oost-Groninger politici

© Archief RTV Noord
De Verenigde Communistische Partij had zich er veel van voorgesteld, maar is van een koude kermis thuis gekomen. De partij wilde een 'banentop' voor Oost-Groninger raadsleden organiseren, maar slechts een handjevol politici meldden zich aan.
En dat is tegen het zere been van fractievoorzitter Engel Modderman. 'Dit tot onze teleurstelling en ingehouden woede', laat hij in een verklaring weten. 'Blijkbaar geven de raadsleden meer om zichzelf dan om de inwoners in de regio.'

'Klap in het gezicht'

Volgens de VCP had slechts één raadslid uit Bellingwedde zich gemeld, terwijl er in Pekela helemaal geen belangstelling was voor het initiatief. 'Dit is een klap in het gezicht voor al die mensen die afhankelijk zijn van het resultaat van het Akkoord van Westerlee.'
De VCP wilde met de banentop met de Oost-Groninger raadsleden nadenken over het tweede spoor van het Akkoord van Westerlee. Dat spoor behelst het plan om werkgelegenheid naar Noord- en Oost-Groningen te halen.

Mogelijk nieuwe poging

De partij sluit echter niet uit dat het in de toekomst een nieuwe poging waagt om 'de problematiek rondom werkgelegenheid het hoofd te bieden'.