Arriva: 'Staking is buitenproportioneel'

'De staking van vakbond VVMC is buiten proportioneel'. Dat zegt woordvoerder Roos Zevenboom van treinvervoerder Arriva over de aangekondigde staking dinsdagochtend in Groningen. 'Maar we stappen vooralsnog niet naar de rechter om de staking te voorkomen'.
Arriva zegt in een persstatement zich maximaal in te zetten om de hinder voor de passagiers te beperken. De vakbond heeft aangekondigd te staken op de standplaats Groningen. 'Als het geen resultaat heeft, gaan we mogelijk ook op andere standplaatsen staken', meldt vakbondsbestuurder Wim Eilert.

Maatregelen

Het werk wordt neergelegd tot 09.00 uur. Het treinpersoneel is het niet eens met de nieuwe cao. Wim Eilert: 'We hebben de staking vorige week woensdag aangekondigd en dus heeft Arriva genoeg tijd gekregen om maatregelen te nemen.

Mooie cao

Treinvervoerder Arriva betreurt het ten zeerste dat de vakbond naar het zware middel van een staking grijpt. Roos Zevenboom:'We hebben negen maanden onderhandeld en er ligt een mooie cao die door bijna alle vakbonden is ondertekend. Jammer dat vakbond VVMC, die een klein deel van het personeel binnen de Cao Multimodaal vertegenwoordigt, het cao-akkoord heeft afgekeurd'.

Uitval enkele ritten

Volgens Arriva is het niet zo dat alle ritten uitvallen, maar gaat het om enkele ritten van en naar Groningen. De reizigers wordt geadviseerd om de website goed in de gaten te houden. 'Om een alternatief reisadvies te bekijken kunnen reizigers de optie 'trein' uitvinken in de reisplanner. Reizigers ontvangen dan het reisadvies voor een busreis naar de bestemming', meldt de treinvervoerder.
Arriva verzorgt onder meer het treinverkeer uit Groningen naar Bad Nieuweschans, Delfzijl, Roodeschool en Leeuwarden.

Lees ook: