Bewoners Ter Borch verzetten zich gezamenlijk tegen megasupermarkt

Inwoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde willen gezamenlijk optrekken om de komst van een supermarkt in Eelderwolde tegen te houden. De groep met de naam Stop Tynaarlo heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld die het tegen de gemeente Tynaarlo moet opnemen.
'De supermarkt krijgt een winkeloppervlakte van 2.000 vierkante meter, veel te groot voor onze wijk', zegt een ongeruste buurtbewoner tegen
.

Verkeerde been

De inwoners voelen zich door de gemeente op het verkeerde been gezet, omdat in eerdere plannen van de gemeente nooit sprake was van een supermarkt. 'Wij zijn hier komen wonen voor onze rust en niet voor vrachtwagens en auto's die dag en nacht af en aan rijden', vertelt een man die ook in de wijk woont.

Protest

Een groep van ruim vijftig voornamelijk tegenstanders was gisteravond bij elkaar om te overleggen welke stappen nu gezet worden. "We hebben inmiddels een groep van zo'n tachtig tot honderd mensen bij elkaar", zegt Sietse Wiersma van Stop Tynaarlo. De actiegroep heeft inmiddels posters en flyers laten drukken om zoveel mogelijk wijkbewoners in actie te laten komen.
Verschillende supermarkten in de omgeving van Ter Borch gaven al eerder aan dat ze het niets eens zijn met de plannen. De ondernemers vrezen klandizie te verliezen.

'Cijfers kloppen niet'

Volgens de buurtbewoners heeft de gemeente Tynaarlo klakkeloos cijfers van de projectontwikkelaar overgenomen. "De cijfers geven een veel te rooskleurig beeld van de werkelijkheid en houden er geen rekening mee dat er al andere supermarkten in het gebied zitten", aldus Wiersma.

Eerste schets

Op 12 september presenteren de projectontwikkelaars een eerste schets van de nieuw te bouwen winkel. Welke supermarkt zich in Ter Borch gaat vestigen is nog niet duidelijk.