Alders: 'Dit signaal neem ik serieus'

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders heeft begrip voor de stap van de Groninger Bodembeweging en het Gasberaad om voorlopig niet meer met hem te overleggen over een nieuw schadeprotocol.
Dat laat hij weten in reactie op de constatering van deze twee verenigingen dat het geen zin heeft om te praten zolang Alders niet de macht heeft om de NAM buitenspel te zetten bij de afwikkeling van gaswinningsschade.

Beter, eenvoudiger en transparanter
Alders deelt hun zorg, schrijft hij in een reactie: 'Ik vind dat de afhandeling van schade beter, eenvoudiger en transparanter moet worden voor de Groningers. Daar moeten stappen worden gezet.'

Vertrouwen ontbreekt
Hij wijst erop dat hij samen met de maatschappelijke organisaties en de bestuurlijke partijen al een groot aantal wijzigingen heeft voorgesteld op het schadeprotocol. 'Maar feit is ook dat het vertrouwen ontbreekt om de NAM de eindverantwoordelijke te laten zijn van het schadeprotocol en handboek. Dat staat de verdere verbetering van schadeafhandeling in de weg.'

Overleg
Alders kondigt een overleg aan met zowel de bestuurlijke als maatschappelijke partijen om dit probleem aan te kaarten. Hij wil daar voorstellen doen voor de afwikkeling van gaswinningsschade, met als uitgangspunt onafhankelijkheid en gelijkwaardigheid.

Lees ook:
- GBB en Gasberaad praten niet meer met Alders over schadeprotocol
- Dossier aardbevingen
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws