RTV Noord-weerman Piet Paulusma 'is bekender dan de minister-president'

Piet Paulusma, wie kent hem niet. Jarenlang was hij de vaste weerstem op Radio Noord. Inmiddels viert hij zijn twintigjarig jubileum als tv-weerman bij SBS 6.
De kracht van de oant-moarn-weerman blijft sterk. Deze week presenteert hij zijn dagelijkse weerprogramma onder meer vanuit Ter Apel. Hij wordt, net als vrijwel altijd en overal, enthousiast ontvangen.

Extra bezoekers

Hessel Westerbeek van Middeleeuws Ter Apel hoopt dat er dit weekend duizenden extra bezoekers naar het evenement komen door het optreden van Paulusma. 'We hebben het een aantal jaren geprobeerd en het is eindelijk gelukt om Piet hier te krijgen!'

Minister president

Paulusma geniet ondertussen nog dagelijks van zijn werk en immense populariteit. 'Ik ben er best trots op dat er vermoedelijk zelfs meer mensen zijn die mij kennen dan de minister-president.' Maar hij geeft aan de dagelijkse deadlines zo nu en dan ook wel als zwaar te ervaren.

Twee miljoen kilometer

In de afgelopen twintig jaar -zo rekent Paulusma voor- heeft hij ergens tussen de veertien- en vijftienduizend uitzendingen gemaakt en twee miljoen kilometer gereden.
In 2012 nam hij afscheid van RTV Noord als weerman. Inmiddels is hij weer regelmatig te horen als invaller voor Harma Boer.