Voormalig VVD-wethouder Haren heeft weer werk

© RTV Noord
Voormalig VVD-wethouder Paula Lambeck heeft weer een baan. Ze gaat aan de slag als bestuurs- en directiesecretaris bij de Veiligheidsregio Groningen. Ze heeft geen gebruik gemaakt van de wachtgeldregeling.
Lambeck moest in juni noodgedwongen haar functie als wethouder in Haren opgeven. Haar fractie besloot zich terug te trekken uit het college van Haren. De VVD deed dat omdat ze niet langer voor het behoud van een zelfstandige gemeente waren. Volgens de fractie van de liberalen zou dat standpunt voor een onwerkbare situatie hebben geleid in het college.

Toch geen terugkeerregeling

Voordat Lambeck wethouder werd in Haren was ze raadsgriffier bij de gemeente Assen. Ze had ook een terugkeerregeling getroffen met die gemeente. 'In Assen hebben we gezamenlijk gesproken over geschikte vacatures. Daar zijn we in goed overleg niet uitgekomen. Vrij snel daarna heb ik een gesprek gehad bij de Veiligheidsregio. Dat gesprek is positief verlopen.'

Politieke ambities

De voormalig wethouder laat de politiek voorlopig voor wat het is, maar helemaal gedag zegt ze het niet. 'In de toekomst wellicht, maar nu even niet,' aldus Paula Lambeck die donderdag aan haar nieuwe baan begint.

Lees ook: