Lopend Vuur: Kilometerheffing vind ik veel eerlijker

© Jaap Joris / Flickr
Alle Europese lidstaten moeten een kilometerheffing invoeren. In de strijd voor een schoner vervoer komt de Europese Commissie met deze maatregel.
Met de kilometerheffing wordt betaald per gereden kilometer. Volgens Brussel moet dat in heel Europa ingevoerd worden. Eerder is binnen Europa afgesproken dat het vervoer in 2050 zestig procent schoner moet zijn dan in 1990.

'Compleet ridicuul'

De VVD reageert verontwaardigd op de maatregel en wil dat Nederland Brussel onmiddelijk tot de orde roept, zo meldt De Telegraaf. In de krant noemt Kamerlid Barbara Visser het voornemen 'compleet ridicuul'.
Kilometerheffing of rekeningrijden is in ons land een omstreden onderwerp waar al jaren over gepraat wordt. Het zou bij de komende Tweede Kamerverkiezingen zomaar weer eens een rol kunnen gaan spelen.
Wat is jouw mening hierover? Is de kilometerheffing een goed idee en veel eerlijker? Of is het in een landelijk gebied met minder openbaar vervoer voor jou juist duurder?
We horen je mening ook graag op Radio Noord (050-3188288). Liever schrijven? Ga naar Facebook of Twitter (#opnoord).
Gisteren was het Lopend Vuur: Roken moet tot ver buiten het schoolplein verboden worden. 56,94 procent van de Groningers (2.434 stemmen) was het daarmee eens.