Bedroefde eigenaresse: 'Wie steelt er nu een tandem?'

© Christine van der Vorm
Hij stond na de vakantie nog even in de voortuin van het huis in de Nassaulaan. Klaar om opgeruimd te worden. Maar nu is ie weg. Gestolen. De tandem van Christine van der Vorm uit de Stad.
De tweezitsfiets was speciaal gekocht voor haar jongste dochter van vijf. 'Normaal is zo'n fiets bedoeld om te kunnen fietsen met een gehandicapt kind. Maar wij zijn van die echte fietsvakantiegangers en zo kan onze jongste dochter ook gewoon mee fietsen. We waren net terug uit Frankrijk', vertelt een zwaar teleurgestelde Christine van der Vorm.

Ontgroening?

Wie steelt er nu een tandem? 'Geen idee. Maar het is momenteel ontgroening. Dus mogelijk dat dronken studenten hem mee hebben genomen. Of het is een gerichte diefstal. Maar zo'n tandem kun je echt niet verkopen op Marktplaats. Het is een te opvallende fiets'.

Van der Vorm hoopt echt dat ze hem terug krijgt. Ze heeft via twitter een opsporingsbericht doen laten uitgaan, dat al flink gedeeld wordt. 'Het is best een duur ding. Nieuw kost de tandem duizenden euro's...'