Initiatief voor eerbetoon aan Dick Nanninga in Oosterparkwijk

Er moet een blijvend eerbetoon komen voor voetballer Dick Nanninga in de stad-Groningse Oosterparkwijk. Hij overleed vorig jaar juli op 66-jarige leeftijd in Maaseik.
Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK finale. Hij deed dat in 1978 in Argentinië in de finale tegen het gastland. Hij speelde vijftien interlands en scoorde zes keer voor Oranje. De spits speelde in het betaalde voetbal voor Veendam, Roda JC, Seiko Hongkong en MVV.

Blauwe Dorp

Nanninga is geboren en getogen in de Groningse Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24e voor voetbalclub de Oosterparkers. Nanninga woonde met zijn ouders aan het Klaverpad in het Blauwe Dorp. Hij stond bekend als kopspecialist en om zijn standvastige karakter.
In de wijk is nog geen eerbetoon aan Dick Nanninga. Met een petitie willen de initiatiefnemers de gemeente Groningen overhalen om voor een eerbetoon te zorgen.

Initiatief

De petitie is een initiatief van Tjeerd van Dekken (PvdA-Tweede Kamerlid ) en Sandra Beckerman (SP-fractievoorzitter in provinciale staten) die respectievelijk twintig en tien jaar in de Oosterparkwijk wonen. De actie wordt ondersteund door voetbalvereniging Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen), Dick Heuvelman (sportjournalist) en Pieter de Hart (presentator RTV Noord).

Handtekeningen

Van Dekken en Beckerman gaan vrijdag de wijk in om handtekeningen op te halen. Van Dekken: 'Wij willen dat dit echt een initiatief wordt van en voor de hele Oosterparkwijk. Daarom staan we vrijdag tussen 14.00 en 16.00 bij de Jumbo in de Oosterparkwijk. We vragen mensen hun handtekening te zetten, maar ook om aan te geven wat voor eerbetoon ze willen. Dat kan een standbeeld, een school- een straatnaam of een combinatie zijn.'