Nationaal Coördinator Groningen neemt bemiddeling complexe schades over van NAM en CVW

© RTV Noord
Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders neemt nu ook de bemiddeling van oude complexe schades over van de NAM en het Centrum Veilig Wonen.
Sinds 1 januari 2016 bemiddelt Alders in complexe schadedossiers, waar meer mee aan de hand is dan alleen fysieke schade aan de woning, of waar niet alleen aardbevingen de oorzaak zijn van de schade.

Oplossing

De Nationaal Coördinator heeft het grootste deel van de complexe gevallen van dit jaar afgerond, en neemt nu ruim honderd complexe schadedossiers van voor 1 januari over. De NCG wil door de bemiddeling over te nemen de afhandeling vlottrekken en inwoners begeleiden naar een oplossing.
Ook bij complexe schades doet Alders overigens geen uitspraken over de aard van de schade, of die (gedeeltelijk) toe te schrijven is aan aardbevingen of niet.

Bij problemen naar NCG

Die verantwoordelijkheid ligt ook in die gevallen bij het CVW en eventueel de arbiter of de rechter. Maar als er bijvoorbeeld sociale problemen zijn die van invloed zijn op het herstel van de schade of als er niet voldoende financiële draagkracht is om de problemen aan te pakken, kunnen de gedupeerden naar de Nationaal Coördinator stappen.

Lees ook: