Figurant die onder corsowagen terechtkwam: 'Ik heb nog steeds nachtmerries'

© Twitter/InEeldePaterswolde
Vorig jaar kwam een van de figuranten van corsowijk West End onder een corsowagen terecht. Het leek destijds mee te vallen, maar een jaar later heeft Bianca Ubels nog steeds last van het ongeluk. Dat vertelt ze aan RTV Drenthe.
'De wagen stond stil, want we stonden met z'n allen onder de wagen te schuilen toen het zo hard regende. Op een gegeven moment gaf onze chauffeur netjes een seintje van: 'Ik ga weer rijden'. Dat seintje hoorde ik niet, omdat er veel mensen om me heen waren.'

Veel nachtmerries

De figurante raakte uit balans toen de wagen plots tegen haar aan drukte en kwam zo onder de praalwagen terecht. De wagen moest door verschillende mensen worden opgetild om Bianca er weer onderuit te krijgen.
'Het raakt me nog steeds. Soms is het lastig om erover te praten. In het begin durfde ik niet naar de wagen, terwijl ik heel fanatiek ben. Ik heb veel nachtmerries gehad, dat ik droomde dat de wagen dit keer echt over me heen zou rijden.'
Bianca ging naar de psycholoog en raakte zo een deel van de angst kwijt. Ondertussen helpt ze gewoon weer mee met het opbouwen van de wagen, al heeft ze lichamelijk nog wel veel last van het ongeluk.

Lymfetherapeut

"De ene dag loop ik beter dan de andere dag. Elke week ga ik naar een lymfetherapeut om te zorgen dat m'n been weer goed komt. Het ziet er gewoon niet uit. Ik kan nog steeds geen lange afstanden lopen bijvoorbeeld."
Figurant zal Bianca niet meer worden en ze hoopt dat andere vrijwilligers extra zullen uitkijken na haar val van vorig jaar.

Live op TV Drenthe

Zaterdag 3 september is het zover. Dan maken zestien praalwagens weer hun tocht van 2,5 kilometer door het centrum van Eelde. Het corso is die dag vanaf 14.30 uur live te zien op TV Drenthe, TV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.