Zwangere Rea Lenders is nu echt klaar met trampolinespringen

Rea Lenders straalt op haar eigen afscheid. Na 29 jaar zet ze een punt achter haar carrière als trampolinespringster. Een loopbaan met ups en downs.
De Hoogezandse was twee keer Olympisch deelneemster en werd maar liefst tien keer nationaal kampioen. De laatste jaren waren moeilijk. Ze verloor haar beide ouders in een tijdsbestek van een half jaar. Ze kwam er sterk uit, en wilde nog één keer naar de Spelen. Die missie mislukte en dus besloot ze te stoppen.

Zwanger

Ze gaat niet verloren voor de sport. Ze wil haar kennis overdragen naar de volgende generatie. Dat gaat zeker gebeuren, maar eerst wil ze moeder worden. Ze verwacht haar eerste kind begin maart.
In Den Bosch staat ze voor het laatst in de spotlights. In de kantine van haar vereniging Flik Flak is het feest. Lenders heeft, zoals dat in haar hele carrière was, alles tot in de puntjes geregeld.

Museum

De ruimte lijkt wel op een museum. Er hangen foto's, er is bewegend beeld, in de gymzaal kan gesprongen worden.
'Doe als je wilt sportieve kleding aan, want als je wilt springen op de trampoline kan dat', staat er in de uitnodiging. Zelf laat ze het apparaat niet veren deze middag. De reden ligt voor de hand. 

Gasten

De gasten stromen binnen. Bij de ingang staat een drankje klaar. Rea Lenders kent iedereen die binnenkomt. Dat heeft ze in al die jaren goed gedaan. Mensen aan haar binden.
Ook Irma Stiekema sluit ze in de armen. Zij was de eerste die haar talent ontdekte. In winkelcentrum Gorecht in Hoogezand sprong de kleine Rea de sterren van de hemel tijdens een demonstratiemiddag van DFS uit Hoogezand.

Tweede moeder

'Ze strekte haar teentjes toen al bij elke sprong. Meteen arresteren dacht ik', vertelt Stiekema. Ze wordt tijdens de speech van Lenders uitgebreid bedankt. 'Je was meer dan een trainster, een soort tweede moeder.'
Vijftien jaar lang trokken ze samen op. In 2012 werd Stiekema, die duidelijk ontroerd is, door haar voormalige pupil uitgenodigd om bij de Olympische Spelen in Londen te komen kijken. 

Dankwoord

Haar beide zussen Donna en Eva spreken mooie woorden over hun zusje. De eerste bracht Rea zelfs de eerste jaren achterop de fiets naar de training.
Daarna volgen twee A4'tjes van Rea zelf met daarop de namen van de mensen die in de ogen van het 35-jarige boegbeeld van de trampolinesport bedankt moeten worden. 

Echofoto

Tot slot is vriend Henk aan de beurt. Ze heeft geen woorden voor hem, maar een uitgebreide fotocollage ondersteund door muziek maken het helemaal af.
Op het eind van het filmpje verschijnt de eerste echofoto op het grote scherm. Veel mensen hadden al een vermoeden, maar weten het nu zeker. Rea Lenders is echt klaar met trampolinespringen.