VCP zegt vertrouwen op in burgemeester Pieter Smit

De Verenigde Communistische Partij (VCP) zegt het vertrouwen op in burgemeester Pieter Smit van Oldambt. De communisten doen dat omdat de burgemeester hen naar eigen zeggen in een kwaad daglicht probeert te zetten.
Aanleiding van dit alles is het lekken van informatie over de komst van een noodopvang in Beerta. Dat gebeurde een jaar geleden.

Aangifte

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Oldambt zijn toen vertrouwelijk bijgepraat. De volgende dag verscheen het bericht bij iemand op Facebook. Burgemeester Pieter Smit deed daarop aangifte van lekken.
Het onderzoek naar het lekken heeft tot nu toe niets opgeleverd. Volgens de VCP was het onderzoek daarom gesloten, maar op verzoek van de burgervader ook weer heropend.

'Smit wijst naar VCP'

De persoon die het bericht op Facebook heeft geplaatst zou daarom opnieuw verhoord zijn, maar niet anders hebben verklaard. De VCP verwijt Pieter Smit dat hij met de vinger naar raadslid Jan Kenter van de VCP wijst.

Hetze

In een brief aan Smit schrijft de VCP: 'Onze gevoelens hierbij zijn dat u bezig bent om de VCP en haar fractieleden in een kwaad daglicht te stellen. U laat geen gelegenheid voorbij gaan om de VCP en haar fractieleden te kleineren. Het lijkt op een regelrechte hetze tegen de VCP, en u schuwt daarbij niet om fractieleden met naam en toenaam te noemen bij het Openbaar Ministerie.'
De VCP heeft verklaard de burgemeester alleen nog te woord te willen staan in zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad.