NAM wil meer water bij wijn doen

© Jos Schuurman/FPS
De NAM is bereid nog verder afstand te nemen van de schade-afwikkeling in Groningen. Het gasconcern wil daar met betrokken instanties en partijen verder over te praten.
Dat laat directeur Gerald Schotman van de NAM donderdag weten tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Vorige week meldde hij Provinciale Staten van Groningen dat de NAM nu al zoveel mogelijk afstand van de schade-afwikkeling door het Centrum voor Veilig Wonen (CVW) houdt.

Geen blanco cheque

Hij voegde daar in de Staten wel aan toe dat de NAM aansprakelijk blijft voor de schade. En dus niet de handen volledig van de schade-afwikkeling af zal aftrekken. 'Het mag geen blanco cheque worden,' aldus Schotman.
Volgens woordvoerder Sander van Rootselaar is dat standpunt niet gewijzigd. 'Maar we benadrukken ook tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer dat wij bereid zijn hier verder over te praten,' laat hij weten.

Veel sprekers

Donderdag wordt een groot aantal instanties, specialisten en gedupeerden gehoord door de vaste kamercommissie van Economsche Zaken. Zo komt topvrouw Marjan van Loon van Shell aan het woord.
Ook paardenhouder Sybrand Nijhoff uit Zijldijk, die de NAM al voor de rechter sleepte, is een van de gedupeerden die zijn verhaal vertelt.

Lees ook: