Paardenbeul takelt merrie toe met scherp voorwerp

Een paardenbeul heeft woensdagavond in Veendam een merrie toegetakeld met een scherp voorwerp. Het dier had meerdere snijwonden in de schaamstreek.
Speurhond

Stalhouder Jacqueline Rensen hoorde rond middernacht eerst de hond aanslaan en vervolgens hoorde ze haar paarden in de wei galopperen.
'Ze waren door het hek gebroken. Ik ben meteen naar beneden gegaan om de dieren weer in de stal te zetten. Ik heb vier Groninger paarden en een bonte merrie van een vriendin. Die laatste bleek onder het bloed te zitten, vooral onder haar staart. Mijn vriend is gaan kijken of de dader nog in de buurt was, maar die heeft niks gevonden. Ook de politie was snel ter plaatse met een speurhond, maar die trof niets meer aan.'

Dierenarts

De dierenarts heeft inmiddels vastgesteld dat het om één snee in de vagina gaat en meerdere sneden op de schaamlippen. Het zijn verwondingen die volgens hem niet door een ander paard kunnen zijn aangebracht.
Rensen denkt dat het aanslaan van haar waakhond ervoor heeft gezorgd dat het dier niet zwaarder gewond is geraakt. Het dier maakt het inmiddels redelijk, maar de wonden kunnen niet gehecht worden.

Paardenbeul?

Afgelopen jaren zijn door heel Nederland met grote regelmaat paarden op dezelfde manier mishandeld. Er is nooit een dader gevonden. De laatste keer dat een paard in onze regio op deze wijze mishandeld is, was in juni 2015 in Paterswolde.

Lees ook: