Jaar cel geëist voor vermeende aanval met hamer en mes

© SXC/Imaspy (Creative Commons)
Tegen een 35-jarige man uit Delfzijl is voor een poging tot zware mishandeling een jaar cel geëist. Volgens de officier heeft de man tijdens een vechtpartij een plaatsgenoot mishandeld met een mes en een hamer.
De politie kreeg op 2 september 2015 een melding dat in Delfzijl twee mannen elkaar achterna zaten met een hamer. De agenten troffen bij het station een man zittend op straat aan met een snijwond in zijn gezicht. Hij was naar eigen zeggen aangevallen door de 35-jarige verdachte.

Pepperspray

Beide mannen hebben al een geruime tijd ruzie. Op die bewuste dag zou de 35-jarige Delfzijlster zijn rivaal met pepperspray in het gezicht hebben gespoten. Die rende op zijn beurt weg, kwam terug met een hamer en gooide daarmee. De 35-jarige man pakte de hamer op en sloeg de ander tegen de benen en heup. Volgens omstanders had hij daarna ineens een mes in zijn hand en haalde daarmee uit naar het gezicht van zijn rivaal.

'Geen noodweer'

Dit ontkende de man tijdens de zitting. Hij moest zich verweren, zei hij tegen de rechters. De officier vond dat er geen sprake was van noodweer omdat de man weg had kunnen rennen.
Uitspraak op 22 september.