RTV Noord heeft heel trouwe Facebookfans en dát vinden we leuk!

© Jos Schuurmans/bewerking RTV Noord
De fans van RTV Noord op Facebook zijn trouw. Wij hebben bijna de trouwste fans van de Nederlandse media. En onze fans zijn niet alleen trouw, ze zijn ook erg betrokken.
Dit blijkt uit
van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Zij onderzochten het bereik onder het publiek van de 58 nederlandse nieuwsmedia en bekeken hoe redacties omgaan met Facebook.

Trouw en betrokken

Volgens het onderzoek van het Stimuleringsfonds heeft RTV Noord bijna de trouwste volgers van de Nederlandse media. Alleen de volgers van Eén Vandaag zijn nog trouwer. De derde plek is voor Hart van Nederland.
Ook met het reageren op de berichten van RTV Noord zijn onze volgers snel en trouw. Zo trouw, dat we bovenaan de lijst staan, gevolgd door RTV Noord-Holland en Hart van Nederland. Stephanie Nijssen is social mediaredacteur bij RTV Noord. En ze is trots. 'Hoog op de lijst van trouwe volgers. Dat kon minder toch?'

'Trots dat Groningers zich betrokken voelen'

'Ik ben er trots op dat de Groningers zich zo betrokken voelen bij het regionale nieuws dat we op onze Facebookpagina plaatsen', zegt Nijssen.
'We hebben de ambitie om dicht bij onze Facebookvolgers te staan en ze te betrekken bij het nieuws dat wij op onze pagina brengen. Dit onderzoek toont voor ons aan dat we daar goed mee bezig zijn.'

Waarom zijn deze cijfers nou belangrijk?

'Het is voor RTV Noord heel belangrijk dat de volgers reageren op onze Facebookberichten. We weten daarmee veel beter welk nieuws zij op onze Facebookpagina willen lezen. Met die kennis kunnen we in de toekomst het nieuws nog beter op de volgers van onze pagina afstemmen', legt Nijssen uit.
'Facebook is voor onze volgers een laagdrempelige manier om contact met ons op te nemen. Zo krijgen we wekelijks verschillende nieuwstips binnen via Facebook, worden er prachtige foto's toegestuurd die we in artikelen of in de tv-uitzending gebruiken', vervolgt ze.

Populaire Facbookberichten van RTV Noord

Maar wat zijn nu de beste Facebookposts van het afgelopen jaar? We zetten er een aantal voor je op een rij:
Grunnen TV
De filmpjes van Grunnen TV zijn ontzettend populair op Facebook. Ze worden dan ook veel gedeeld en leuk gevonden. Met stip bovenaan staat van onze populairste berichten van het afgelopen jaar staat dan ook een filmpje van Grunnen TV, namelijk Buurman en Buurman.

Een opmerkelijk nieuwsfeit
Enna van Duiten uit Enumatil kon met een onderhuidse chip in haar hand betalen, maar ook het poortje van de sportschool openen. En dat bericht leverde veel reacties op en werd masaal gedeeld.
IJzel
De berichten over de ijzel die onze provincie in het begin van dit jaar teisterde hielden onze volgers bezig. Dat hield niet alleen in dat de berichten zelf populair waren, maar via Facebook werden veel filmpjes, foto's en berichten naar ons toegestuurd. En daar maakten wij dankbaar gebruik van.

Vermissingen
Bij vermissingen zijn de volgers van RTV Noord altijd erg betrokken en wordt er via social media actief meegezocht naar de vermiste persoon. Deze berichten worden veelvuldig gedeeld en via de reacties worden wij veelal op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkeling.