Hoogezand-Sappemeer bouwt kindcentra; zeven schoolgebouwen gesloopt

De gemeente Hoogezand-Sappemeer is voornemens om twee nieuwe kindcentra te bouwen, waar meerdere scholen onderdak in krijgen.
Ook is de gemeente van plan om zeven schoolgebouwen te slopen. Verder worden alle overige scholen, behalve de Albrondaschool in Kiel-Windeweer, aardbevingsbestendig gemaakt.

NAM en Rijk betalen mee
De NAM en het Rijk betalen mee aan het bevingsbestendig maken van de scholen. Bovendien is er extra geld beschikbaar om de bestaande schoolgebouwen te verbeteren.

Op de plek van De Schakel wordt een nieuw gebouw gebouwd, waar de scholen Majellaschool, de Hoeksteen, de Tweemaster en de Schakel met een gymzaal en een kinderdagopvang worden gevestigd.

Zoektocht naar geschikte plek
In de Woldwijck zoekt Hoogezand-Sappemeer nog naar een plek waar de scholen Nico Bulderschool, de Zwaaikom en het Ruimteschip onder een dak kunnen worden gestopt. Verder is het de bedoeling om het nieuwe kindcentrum Vosholen te vergroten, zodat de Theo Thijssenschool daar onderdak kan krijgen.

De raad van Hoogezand-Sappemeer moet nog instemmen met het plan. Ook organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst om de plannen toe te lichten aan de burgers.
Meer over dit onderwerp:
HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws