DEAL de serie zoekt figuranten

Een buitenkansje voor jongeren in de Eemsdelta die in een film willen schitteren. De makers van DEAL de movie zijn namelijk op zoek naar figuranten.
Wat begon met één film over werken in de techniek in de Eemsdelta is inmiddels uitgegroeid tot een serie. Het eerste deel, DEAL, werd drie jaar geleden gemaakt, maar regisseurs Drewes Wildeman en Fedde Hoekstra zijn inmiddels aan een derde deel toe. En daarbij horen nieuwe figuranten.

Acteertalent

En met een beetje geluk komen die in een volgend deel dan ook weer aan de bak, vertelt Wildeman. Maar, niet iedereen kan zomaar op het witte doek verschijnen. De figuranten moeten wel kunnen acteren. 'Dat is toch wel heel erg belangrijk. We zijn toch wel van plan om deze mensen erin te betrekken, dus ze moeten wel een beetje acteertalent hebben.'

Handig

De filmmakers zijn op zoek naar meisjes tussen de 13 en 17 jaar en mannen en vrouwen tussen de 18 en 35. 'Ze moeten ook wel een beetje handig zijn. Want als je een figurant hebt die niet weet wat een hamer is, dan lijkt dat ook niet', zegt Wildeman.
Aspirant-figuranten kunnen zich voor 14 september op de website van Deal de serie aanmelden. Drie dagen later zijn de audities.