De Wierde kan openblijven

Zorgcentrum De Wierde in Grijpskerk kan openblijven als het multifunctionele centrum op de begane grond van het gebouw wordt gevestigd. Dat is de strekking van het verhaal van het gemeentebestuur van Zuidhorn aan de inwoners van Grijpskerk.
Voor het multifunctioneel centrum was aanvankelijk een andere plek gekozen, de zogeheten locatie-Vogelzang aan de Kievitsweg, maar het plan werd aangepast toen bekend werd dat De Wierde zou gaan sluiten.

Drukbezocht

De inwoners van Grijpskerk en omliggende dorpen konden daarover maandagavond hun mening geven tijdens een drukbezochte hoorzitting van de gemeenteraad. Het was voor het eerst dat de raad buiten het gemeentehuis een hoorzitting hield.
Over het multifunctioneel centrum in Grijpskerk wordt al jaren gesproken. De locatie-Vogelzang leek het meest kansrijk, maar bleek volgens het gemeentebestuur uiteindelijk financieel en juridisch niet haalbaar.

Wending

De zaak kreeg een plotselinge wending toen eind februari van dit jaar bekend werd dat De Wierde zou gaan sluiten. De inwoners van Grijpskerk willen er alles aan doen om het zorgcentrum open te houden. Volgens het college van B en W is dat haalbaar als het MFC op de begane wordt gevestigd. Daarmee wordt een gezonde exploitatie van het gebouw in combinatie met ouderenzorg gerealiseerd.
Het verhaal van het gemeentebestuur werd over het algemeen positief ontvangen, toch was er ook kritiek, want veel inwoners vinden dat de gemeente nog eens goed moet kijken naar de locatie-Vogelzang. Daar zouden onder meer woningen moeten worden gebouwd.

Lees ook