Plofkraak bij supermarkt in Groningen

Bij een supermarkt aan het Helperplein in Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.00 uur een plofkraak gepleegd. De twee daders zijn er volgens een getuige op een bromfiets vandoor gegaan.
Doelwit van de plofkraak was een pinautomaat van de ING. Het is onduidelijk of de daders iets hebben meegenomen. Wel lagen buiten de supermarkt enkele geldkisten met besmeurd geld. Het besmeuren van geld tijdens een poging een pinautomaat te kraken, is een preventief middel om te voorkomen dat verdachten er met bruikbaar geld vandoor gaan.

'Met gasflessen opgeblazen'

Hoe de plofkraak is gepleegd is onduidelijk. Volgens het ANP zou de gevel met behulp van een aantal gasflessen zijn opgeblazen. Verslaggever Steven Radersma zag dinsdagochtend een plas olie liggen op de plek van de plofkraak. 'Dat wijst er toch op dat er ook een voertuig is gebruikt.'
Een woordvoerder van de politie laat dinsdagochtend weten dat er in ieder geval een bromfiets is gebruikt. Of deze ook daadwerkelijk tegen de gevel is aangereden is nog onduidelijk.
De politie onderzoekt de zaak.