Zitvolleybalster Ellen Ceelen verliest met Oranje en is klaar in Rio

Het paralympisch toernooi is voorbij voor zitvolleybalster Ellen Ceelen. De Groningse verloor met Oranje het derde en laatste groepsduel van Brazilië: 3-0 (25-18, 25-15 en 25-21).
Ceelen en haar team moesten na een nederlaag tegen Oekraïne (3-2) en winst op Canada (3-0) winnen van Brazilië om nog kans te maken op de volgende ronde.
Het leek er lange tijd op dat Ceelen de Paralympische Spelen thuis op de bank moest aanschouwen. Door het weren van Rusland op de Spelen mocht Nederland alsnog naar Rio.

Groningse troeven

Dinsdag komen zeilster Sandra Nap en zwemster Marije Oosterhuis (beiden Delfzijl) nog in actie. Nap vaart aan het begin van de avond haar derde en vierde race.
In totaal staan er elf races op het programma. Ze staat momenteel achtste met zeilmaatje Rolf Schrama.

Nog twee kansen voor Marije Oosterhuis

Oosterhuis zwemt om 23.15 uur de finale 100 meter vrij. Vrijdag werd ze op de 50 meter vrij in de series uitgeschakeld. Een dag later zwom ze naar de achtste plek op de 100 meter rugslag. Donderdag zwemt ze haar laatste afstand: de 400 meter vrij.

Kim van Dijk

Wielrenster Kim van Dijk uit Winsum komt woensdag en zaterdag nog actie op de tandem met Odette van Deudekom. Zij rijden dan respectievelijk de tijdrit en de wegwedstrijd.

Lees ook: