Instellingen

Koffie top-100: Alles voor dat ene perfecte bakje koffie

© RTV Noord/Martine van der Veer
Vier Groningse cafés wisten een plekje te bemachtigen in de Misset Horeca koffie top-100. Café Black and Bloom in de Oude Kijk in 't Jatstraat wist zelfs de eerste prijs in de wacht te slepen.
Misset Horeca is een vakorganisatie voor de horeca. Het heeft een eigen site en magazine en organiseert geregeld verkiezingen, waaronder de terrassen top 100 en nu dus de koffie top 100.

'De beste zijn'

De grote winnaar was Black and Bloom. Twee jaar geleden stond de koffiezaak al op de tweede plek, maar dit jaar dit wisten ze de eerste plek te veroveren.
Volgens barista Nina Wieters is Black and Bloom altijd blijven innoveren. 'We blijven ons best doen om de beste te zijn. Dat heeft nu duidelijk zijn vruchten afgeworpen.'

'Een eigen blend'
't Feithuis, aan het Martinikerkhof, eindigde op de 17e plek. 'We gebruiken een eigen blend', verklapt barista Hensen Dijkema.
Bovendien krijgen alle barista's om de paar maanden een opfriscursus zodat ze goede koffie blijven schenken.

'Aandacht voor detail'

Op de 25e plek eindigde het Prinsenhof, eveneens aan het Martinikerkhof. 'Aandacht voor detail en geconcentreerd bij elk kopje koffie te werk gaan.' Dat zijn volgens Oscar Kamstra de ingrediënten van een goede kop koffie.
Daarnaast zijn een goede brander en een schone werkomgeving volgens Kamstra van belang.

'Elk bakje koffie perfect'

Palazzo cofffee in de Zwanestraat eindigde op de 79e plek. Volgens barista Matthijn Visser is het geheim van de koffie van palazzo de passie voor het vak.
'We willen elk bakje koffie perfect serveren.'