Vergnes wil onderste steen boven over kritiek op schaderapporten

© Remko de Waal/RTV Noord
Vergnes Expertise uit Leek zet opnieuw de tegenaanval in richting de NAM. Eigenaar Richard Vergnes stelt officieel vragen aan Witteveen + Bos.
Dit bedrijf heeft op verzoek van de NAM de bevingsschaderapporten van Vergnes tegen het licht gehouden. Mede op basis van dit onderzoek zegde de Nederlandse Aardolie Maatschappij de samenwerking met het Leekster contra-expertisebureau op.

Slecht werk

Vergnes is het absoluut niet met de conclusies van Witteveen + Bos en de NAM eens. Zo zou NAM-directeur Schotman het Leekster bedrijf hebben beticht van 'slecht werk'.
Richard Vergnes zegt schade te lijden door deze uitlatingen en dit ook te willen verhalen op de NAM.

Onafhankelijk

Daarnaast richt Vergnes nu zijn pijlen op Witteveen + Bos. Zo wil het bedrijf weten welke schaderapporten van Vergnes zijn beoordeeld, wanneer dit met Vergnes Expertise zou zijn besproken en hoe de commerciële relatie tussen Witteveen + Bos en de NAM/Shell groep is.
'Uit de website van Witteveen + Bos blijkt dat er vijf pagina's met nieuwsberichten over samenwerking met de Shell groep vermeld worden. Beschouwt Witteveen + Bos zich als een onafhankelijke partij ten opzichte van de Shell groep?'

Lees ook: