Woonbond: huurders met bevingsschade zijn vergeten groep

Er is te weinig oog voor bevingsschade bij huurhuizen in het bevingsgebied. Dat meldt de Woonbond, die hierover samen met Huurdersplatform Aardbevingen Groningen een brief heeft gestuurd naar de Tweede Kamer.
Beide organisaties concluderen dat de schade bij huurders niet serieus behandeld wordt.

Doorverwezen
'Huurders die schade hebben aan hun huurwoning door aardbevingen, worden in sommige gevallen door de woningcorporaties doorverwezen. Ze zeggen: declareer het maar bij de verzekering', zegt Sylvo Gaastra van de Woonbond.

Gaastra snapt het standpunt van de woningcorporaties wel. Daarom doet hij namens de Woonbond in samenspraak met Huurdersplatform Aardbevingen Groningen een beroep op de Tweede Kamer. 'Huurdersschade is niet de hoofdmoot van de schade, maar de Tweede Kamer moet ook voor herstel van die schade budget vrijmaken', stelt hij.

Communicatie kan beter
Volgens hem kan de communicatie omtrent de schade aan huurwoningen ook beter. 'De ene keer horen huurders dat hun huis verstevigd gaat worden, maar wanneer dat niet gaat lukken wordt dat ook weer afgeblazen. Dat is heel vervelend voor deze groep mensen.'

Gaastra hoopt dat de brief de Tweede Kamer in beweging kan brengen.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws