Taak- en celstraf voor mishandelingen en verkeersovertredingen

© Jos Schuurman/FPS
Een 25-jarige man uit Stadskanaal is voor drie mishandelingen veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden.
De rechter houdt het bij deze waarschuwing, omdat de man op dit moment werk heeft en de rechter deze positieve ontwikkeling niet wil dwarsbomen. De Knoalster had nog wel een oude celstraf van een maand boven het hoofd hangen, die hij nu wel moet uitzitten.
In de periode van juni tot september ging de man in Musselkanaal en Nieuw-Buinen tot drie keer toe met iemand op de vuist. De ene keer vanwege nare praatjes over hem, de andere keer omdat de man zich stoorde aan de huisdieren. Hij moet één van de slachtoffers een schadevergoeding van honderd euro betalen.

1380 boete

Daarnaast werd de Knoalster eind vorig jaar in Winschoten betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs, onverzekerd rijden en hij reed bijna 50 kilometer harder dan was toegestaan. Voor deze verkeersovertredingen kreeg de man een boete van in totaal 1380 euro en een rijontzegging van in totaal tien maanden opgelegd. Ook nu ging de man in de proeftijd over de schreef en moet hij alsnog een eerder opgelegde taakstraf van veertien uur uitvoeren.