Brand sportcomplex is onder controle; wedstrijden zijn afgelast

De brand op Sportpark Het Noorden in de stad Groningen is onder controle. Dat laat de brandweer weten. Delen van het pand zijn gesloopt om de laatste vuurhaarden te bereiken.
De vier sportverenigingen die van het complex gebruikmaken, hebben alle wedstrijden zaterdag en zondag op het complex afgelast. Het gaat om VV Potetos, VV Groningen, VVK en Kids United.
Het is onbekend wanneer er weer op Sportpark Het Noorden gevoetbald kan worden. Maandag praten de clubs over de toekomst.

Alles is weg

Vrijwel alle spullen van g-voetbalclub Kids United zijn door de brand verloren gegaan. Onder meer trainingspakken, ballen en shirt gingen in rook op. VVG wist een deel van de inventaris te redden. Het gaat onder meer om foto's en bekers.
Rond het gebouw hangt de stank van smeulend plastic, zegt verslaggever Jan Been. Er komt nog steeds veel rook uit het gebouw.

Niet bruikbaar
Het voorste deel van het gebouw, waarin de kantine zit, is gespaard gebleven. Wel is ook daar veel roet- en waterschade. Het kan dit weekend niet worden gebruikt.
De brand ontstond zaterdagmorgen rond half zeven. Er wordt nog onderzocht hoe de brand is ontstaan.