Politie zoekt getuigen brand Sportpark Het Noorden

© 112Groningen / Martin Nuver
De politie roept mensen op zich te melden, die iets weten over de oorzaak van de omvangrijke brand zaterdagmorgen op Sportpark Het Noorden in Groningen. Daarbij gingen de clubhuizen van drie voetbalverenigingen in rook op.
Sporenonderzoek doen naar de oorzaak van de brand is moeilijk, omdat een groot deel van de sporen verloren is gegaan. Om het vuur uit te krijgen, is bijvoorbeeld een deel van het gebouw aan de Iepenlaan gesloopt.

Schade aan constructie

Voetbalverenigingen VV Potetos, VV Groningen, VVK en Kids United maakten gebruik van het pand. Alleen de kantine van VVK heeft het vuur doorstaan. Toch wordt het gebouw nog niet teruggeven aan de club. De bouwconstructie heeft mogelijk schade opgelopen.

Geld

Inmiddels zijn er verschillende acties gestart om geld in te zamelen voor de verenigingen. Een groot deel van de inventaris is verloren gegaan bij de brand.
Het is nog onduidelijk wanneer de sportvelden weer gebruikt kunnen worden. Maandag is er overleg tussen de clubs. De wedstrijden die er dit weekend gepland stonden, zijn allemaal afgelast.

Lees ook: