Schot gelost bij snelkraak (update)

Een politieman heeft afgelopen nacht een schot gelost bij een poging om een verdachte van een snelkraak op snackbar Restaria Zuid aan de Verlengde Hereweg in Groningen te arresteren.
In burger

Rond twee uur liep een agent in burger op de Verlengde Hereweg. De politie surveilleert extra in die buurt vanwege een plofkraak bij een supermarkt en een eerdere inbraak bij de snackbar. Opeens reed een scooter voorbij. De agent zag dat de passagier bij de snackbar afstapte; de bestuurder reed door. Die had inmiddels een bivakmuts opgezet. Kort daarna klonk glasgerinkel. De ruit van de snackbar was grotendeels vernield en achter de balie stond een man te rommelen.

Schot

Omdat de agent alleen was, trok hij uit voorzorg zijn dienstwapen. Toen hij riep dat hij van de politie was, kwam de verdachte op hem af en duwde een kassalade tegen hem aan. Onbedoeld ging toen een schot af. Voor zover bekend is de verdachte daardoor niet gewond geraakt. De man wist te ontkomen.

Honkbalknuppel

De snackbar is één van de zaken die in bezit is van Albert Kuil. Het is niet de eerste keer dat er bij hem wordt ingebroken. 'Ik ben wel wat gewend. Vorig jaar hebben ze het ook al geprobeerd. Ook bij andere zaken die van mij zijn. Je hebt wel eens het idee van 'ik ga met een honkbalknuppel 's nachts zitten en wachten tot ze komen'.'

Steen door het raam

'Ze hebben een steen door het raam gegooid', zegt Kuil. 'Ze zijn naar binnen gegaan om wat geld te stelen denk ik. Met de kassa onder de arm wilden ze er vandoor gaan, maar ze werden betrapt. Vorige week hebben ze het op dezelfde manier geprobeerd. Ik zet het schot dat ik heb staan gewoon weer ervoor.'
Kuil zit niet bij de pakken neer, zegt hij terwijl hij het gebroken glas opruimt. 'We willen vandaag gewoon weer open.'

Signalement

De politie doet onderzoek naar de snelkraak en zoekt getuigen. De scooterbestuurder is 20 à 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft kort, donker haar en droeg een zwarte jas, een spijkerbroek en een zwart petje. Die verving hij later door een grijze bivakmuts.
De andere verdachte is ongeveer net zo oud en even lang. Hij heeft ook kort, donker haar en droeg een donkere jas en een spijkerbroek. Hij had een beige petje op.