Advocaat wil oud-burgemeester Delfzijl horen in hennephandel

© Jos Schuurman/FPS
Advocaat Robert van Haarst wil de oud-burgemeester van Delfzijl, Emme Groot, als getuige horen in een strafzaak over drugshandel en uitbuiting in Delfzijl.
De advocaat wil weten op welke manier een woning aan de Marktstraat is gesloten in verband met hennep. En op welke manier hierover binnen de gemeente is gecommuniceerd en beslist. Dit bleek vandaag tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak.

Spookraadslid

In de zaak staat onder meer de nu 28-jarige oud-raadslid van de partij Sociaal Delfzijl terecht. De man kreeg de naam 'spookraadslid' mee, omdat hij nooit kwam opdagen bij vergaderingen en bijeenkomsten.
Samen met twee andere familieleden staat de man terecht voor drugshandel, verboden wapenbezit, uitbuiting en het beïnvloeden van getuigen. De mannen werden in 2014 opgepakt.
Onderzoekswensen
De inhoudelijke behandeling laat nog een tijd op zich wachten. Volgende week maandag beslist de rechtbank over de reeks onderzoekswensen die door de advocaten werd ingediend, waaronder het horen van de oud-burgemeester.

Lees ook: