Ecolutions' reis rond de Noordpool is afgeblazen

De reis die het duurzame zeilschip de Ecolution rond de Noordpool zou maken, is afgeblazen. Het is de organisatie niet gelukt de financiën rond te krijgen.
Onmogelijke route?
Het vlaggenschip van de Stichting WadDuurzaam, dat in Lauwersoog afgemeerd ligt, zou dit jaar op expeditie gaan onder leiding van de ervaren zeezeiler Lucas Schröder. Het gaat om een initiatief van de Joint Venture Earth. De Ecolution zou een route volgen, die eerder niet mogelijk was. Het is een koers die vanwege de ijsgang eigenlijk ook niet moet kunnen worden afgelegd, maar door de opwarming van de aarde nu waarschijnlijk wel mogelijk is. De reis was bedoeld als oproep van de Joint Venture Earth en de stichting WadDuurzaam om de beschadigde aarde te herstellen.

Internationale gasten
Het was de bedoeling dat aan boord van de Ecolution tal van internationale gasten zouden meevaren, zoals opiniemakers, ontdekkingsreizigers, astronauten, wetenschappers, journalisten en natuurbeschermers.

Nieuwe poging?
'De initiatiefnemer heeft het geld niet bijeen kunnen krijgen en daarom is de reis afgeblazen', zegt Rob Pikkert van de stichting WadDuurzaam. 'Er wordt nog een poging gedaan de expeditie later rond te krijgen, maar dat moet dan wel passen in de plannen die wij met het schip hebben.'

De Ecolution is een energiezuinig, duurzaam woon- en zeilschip dat werd ontwikkeld door de in 2014 overleden Wubbo Ockels.

Lees ook:
- Ecolution gaat op poolexpeditie
- De Ecolution feestelijk welkom geheten in thuishaven Lauwersoog
Meer over dit onderwerp:
LAUWERSOOG
Deel dit artikel:

Recent nieuws