Tichelaar blijft hopen op Friese steun voor Groningen Airport Eelde

Jacques Tichelaar
Jacques Tichelaar © RTV Noord
De provincie Friesland moet zich aansluiten bij Groningen Airport Eelde. Die oproep doet de Drentse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar maandag bij de ontvangst van de eerste lijnvlucht vanuit Kopenhagen.
Internationale gasten

'Twintig procent van de gebruikers van Groningen Airport Eelde is Fries', zegt Tichelaar tegen RTV Drenthe. 'Daarnaast is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Dan komen er heel veel internationale gasten naar Friesland. Wat is er nu mooier dan dat zij via Groningen Airport Eelde komen?'

Weigering

De commissaris van de Koning hoopt dat Friesland wil samenwerken met het vliegveld en er geld in wil steken. Maar dat is nog geen uitgemaakte zaak.
Provinciale Staten van Friesland veegde in juni nog een voorstel voor steun voor Eelde van tafel. Maar Tichelaar ziet nu weer mogelijkheden.

Creatieve samenwerking

'Als zoveel mensen uit de provincie Friesland gebruik maken van Groningen Airport Eelde, dan zou ik het wel weten. Ze zouden alsnog aandeelhouder kunnen worden, maar misschien is er ook wel een andere creatieve samenwerking mogelijk', aldus Tichelaar.
'Volgende week heb ik een gesprek met de waarnemend commissaris van de Koning in Friesland en dan gaan we het hier zeker over hebben. Laat ze er maar eens over nadenken.'

Lees ook: