Bouwvakkers vinden vier handgranaten in woning; 48 huizen ontruimd

In een woning aan de Adriaan Pauwstraat in Groningen hebben bouwvakkers dinsdagmorgen vier handgranaten in een plastic tas gevonden.
Kruiwagen

De bouwvakkers hebben de tas meegenomen en in een bouwkeet gelegd. Inmiddels liggen de granaten in een kruiwagen. Het is niet duidelijk of ze op scherp staan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gearriveerd. Er wordt nu overlegd over een plan van aanpak.
De bouwvakkers waren bezig met het plafond van de woning, toen de granaten eruit rolden. De bewoner was thuis. De politie heeft met hem gesproken. Hij zegt dat hij niet wist dat er granaten in zijn huis lagen.

Ontruimd

Uit voorzorg zijn in eerste instantie 24 omliggende woningen ontruimd. Na overleg met de EOD zijn de bewoners van in totaal 48 woningen geëvacueerd. De flat aan de Asingastraat is ook ontruimd. Bewoners worden opgevangen in de Buurthuiskamer aan de Johan de Wittstraat 15. De omgeving is afgezet.
Verslaggever Peter Steinfort sprak met politiewoordvoerder Ron Reinds over de handgranaten. Kijk je op je mobiel? Klik dan hier om de video te bekijken.
Meer informatie volgt.