Actievoerders klimmen over hek gaslocatie NAM (update)

Een groep van twintig Groningers en actievoerders van Milieudefensie is woensdagmiddag rond twee uur in Hoogezand-Sappemeer over het hek van een gaswinningslocatie van de NAM geklommen.
Op het NAM-terrein protesteren zij tegen het gaswinningsbesluit van minister Kamp, waarmee de Groningse gaswinning vijf jaar lang wordt vastgelegd op een winningsniveau van 24 miljard kuub.

Oneens
De actievoerders zijn het niet eens met het nieuwe gasbesluit. Zij vinden dat de gaskraan veel sneller en veel verder dicht moet, zodat het aardbevingsrisico afneemt en Nederland zo snel mogelijk fossielvrij wordt. Bovendien moet de winning niet voor vijf jaar vastgelegd worden, want daarmee staan de Groningers volgens de actievoerders vijf jaar buitenspel.

Groot protest
Zaterdag houdt de Coalitie Gasverzet Groningen, waarin Milieudefensie en verschillende Groningse protestgroepen zijn gebundeld, ook een groot protest bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen.

De politie kwam vlak na de bezetting een kijkje nemen. Zij hebben de actievoerders twintig minuten de tijd gegeven om hun spullen te pakken, anders gaat de politie actie ondernemen.

Verslaggever Mario Miskovic sprak met Ike Teuling van Milieudefensie. Kijk je op je mobiel? Klik dan hier om de video te bekijken.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok HOOGEZAND-SAPPEMEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws