Stad houdt vast aan sloop Finse school

De gemeente Groningen wil de Finse school aan de Helper Westsingel alsnog slopen.
Eind juli stak de rechter daar nog een stokje voor, nadat Erfgoedvereniging Heemschut en het Cuypersgenootschap in beroep waren gegaan.

De Finse school stamt uit de tijd van de wederopbouw en is van Scandinavisch hout gebouwd. Groningen heeft twee van deze scholen en die zijn gemeentelijk monument. Eén van de twee scholen vertoont nogal wat achterstallig onderhoud en het terrein er omheen is verrommeld. Daarom wilde de gemeente de school slopen om kosten te besparen.

Plannen gemeente
De rechter wil dat de gemeente beter onderbouwt waarom sloop op z'n plaats zou zijn. Zo moet duidelijk worden gemaakt wat de gemeente met het gebied wil doen.

Opnieuw beoordelen
Uiteindelijk komt er een nieuwe hoorzitting van de bezwaarschriftencommmissie. Daarna moet de gemeente de bezwaren opnieuw beoordelen en een besluit nemen. Wie het daarmee oneens is, kan weer in beroep gaan.

De gemeente gaat een deel van het achterstallig onderhoud herstellen, zodat het pand tijdelijk bewoond kan worden. De school komt dan in handen van anti-kraakinstelling Carex.

Lees ook:
- Finse school in Groningen mag van de rechter voorlopig niet gesloopt worden
- Doek valt alsnog voor Finse School
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws