Schiermonnikoog blij met doorstroomwoningen

Schiermonnikoog is blij met de zes doorstroomwoningen die een half jaar geleden zijn opgeleverd. 'Het is nog te vroeg om te kunnen aangeven of de proef volledig slaagt, maar we zijn zeer tevreden', zegt wethouder Willem Meerdink.
'Vijf van de zes woningen die bedoeld zijn voor nieuwkomers die nog geen eigen woning hebben gevonden op het eiland worden momenteel bewoond!'

Wie bewonen de doorstroomwoningen?

Het beeld is wel wat vertekend, want van de vijf bewoonde appartementen zijn er twee als noodwoning voor eilanders zelf in gebruik.
Van de overige bewoners zijn er twee werkzaam bij de gemeente zelf en één heeft recentelijk een aanstelling gekregen als leraar op de lagere school.

'Ik heb hier droombaan gevonden'

Voor docent Jeroen Dwars is de doorstroomwoning een uitkomst. 'Ik ben echt heel blij dat de gemeente deze mogelijkheid biedt, want ik heb hier nu wel mijn droombaan gevonden. Maar een woning vinden op het eiland is nog niet zo gemakkelijk.'
Dwars verhuist volgende week naar zijn nieuwe huis en mag net als de overige bewoners maximaal twee jaar in de doorstroomwoning verblijven. 'Ik hoop tegen die tijd iets voor mezelf te hebben gevonden waar ik kan blijven en een gezin kan stichten', zegt de jonge docent.