Schnitzels als deurmatten en een familiegevoel in Niebert

Een truckersrestaurant kilometers van de snelweg, waar toch gemiddeld zo'n dertig vrachtwagens per nacht staan. Dat is café de Klaver in Niebert.
Martin van der Velde bestiert het wegrestaurant, dat in Niebert nog altijd café Joeke en Ina wordt genoemd. Joeke en Ina zijn de ouders van Martin.

Familiebedrijf

De familie Van der Velde runt het goedlopende restaurant al sinds 1974.
'Mijn vader was chauffeur. We zijn eigenlijk in dat wereldje grootgebracht. Ik run het restaurant nu met mijn broer Gerard en de vrouwen niet te vergeten', vertelt Martin.

'Het voelt hier als thuis'

Uit alle windsteken komen de chauffeurs naar Niebert. 'Er is een goede parkeerplaats en ik zou niets anders meer weten in de buurt', vertelt een chauffeur uit Limburg.
Een andere chauffeur waardeert de gezelligheid: 'Je kunt hier altijd een praatje maken. Je kent de dames van de bediening bij naam. Eigenlijk voelt het hier als thuis.'
Het dorpse karakter is altijd gebleven. Dat iedereen elkaar kent, vindt Martin belangrijk. Hij wil zijn klandizie bij de voornaam kunnen noemen.

'Schnitzels als deurmatten'

Ook over het eten gaan verhalen, de schnitzels van het wegrestaurant zijn zo groot, dat ze de bijnaam 'deurmatten' hebben gekregen.
Martin is daar niet erg blij mee, want zoals hij zelf zegt: 'Ze zijn hartstikke lekker en smaken niet als een deurmat.'