Studentes te kijk gezet op internet

© RTV Noord
Bij studentenvereniging Vindicat gaat een lijst rond met foto's, telefoonnummers en adressen van 22 studentes. Onbekenden hebben de lijst op internet gezet met als doel deze te verspreiden onder leden.
Het stadse weblog
heeft de
banga
-lijst in handen gekregen. Op elke pagina staat een foto van een studente, met daarboven haar naam, telefoonnummer, de naam van haar woning en een aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe 'beter' in bed. Onderaan de foto is ruimte voor aantekeningen en een 'aanvinkvakje'.

Tranen

'Sommige studentes gooien gelijk de hoorn erop zodra duidelijk wordt waarover we bellen. Een enkeling barst in tranen uit', meldt Sikkom.
Het bestuur van Vindicat is niet te spreken over de lijst. 'Wij nemen hier nadrukkelijk afstand van, dit kan niet door de beugel', zegt een woordvoerder van de vereniging tegen RTV Noord.

Passende maatregelen

Vindicat onderzoekt wie de lijst heeft gemaakt. 'We hebben sterke vermoedens dat dit door één of meerdere leden van onze vereniging in elkaar is gezet. Als dat daadwerkelijk zo is, nemen we passende maatregelen.'
Ook heeft de vereniging contact met de slachtoffers. 'De meesten hebben hun mobiel uit gezet, omdat ze nu telkens worden lastiggevallen door vreemden. Wij verzoeken iedereen de meiden met rust te laten', besluit de woordvoerder.