Finalisten Ondernemingsprijs zijn 'toekomstgericht en innovatief'

© RTV Noord
De bedrijven Bos&Bos Catering, Voys en Eska zijn doorgedrongen tot de finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2016.
'Enthousiasme springt ervan af'

Volgens juryvoorzitter Patrick Brouns verdienen deze drie bedrijven een plek in de finale omdat ze toekomstgericht en innovatief zijn en potentie hebben. 'Het enthousiasme springt ervan af', zegt Brouns. 'Ze vertegenwoordigen Groningen op een prachtige manier.'

Eska

Eska, een bedrijf uit Hoogezand-Sappemeer, maakt massief karton. Dat wordt onder andere gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen en boekomslagen.

Voys

De andere twee finalisten zijn gevestigd in Stad. Voys heeft met bellen via de cloud gezorgd voor een revolutie in het zakelijk telefoneren. Het bedient inmiddels meer dan 13.000 ondernemers en heeft vestigingen in België en Zuid-Afrika.

Bos&Bos Catering

Bos&Bos Catering bedient als cateraar vanuit diverse vaste locaties jaarlijks 1,1 miljoen gasten in de zakelijke markt. Vrijdag opent het bedrijf de nieuwste locatie: DOT, het voormalig Infoversum.

Finale

Op 24 november wordt in MartiniPlaza bekend wie zich de Groninger Onderneming van het jaar 2016 mag noemen. Vorig jaar ging de prijs naar Ophtec, maker van implanteerbare lenzen.