Spoedbijeenkomst Pekela duurt voort (update)

© Suzanne Stoppels/RTV Noord
De spoedbijeenkomst tussen de gemeente Pekela en het COA is vrijdagmiddag nog bezig. Vrijdagochtend was het Openbaar Ministerie ook bij het overleg aanwezig, maar die zijn vrijdagmiddag eruit gestapt. Het is nog niet bekend wanneer het overleg is afgelopen.
De partijen gingen donderdag om 17.00 om tafel om het te hebben over een aangifte van een poging tot diefstal van een fiets. Daarbij zou geweld zijn gebruikt tegen het vrouwelijke slachtoffer. Burgemeester Jaap Kuin besloot daarop de spoedbijeenkomst te beleggen.

Gestaakt

Donderdagavond rond 23.00 werd het overleg gestaakt. Wat er is besproken, wilde een gemeentewoordvoerder niet zeggen. 'Er is een aantal dingen uitgezet. Vanwege het tijdstip gaan we morgen verder', zei ze donderdagavond.

Kaken stijf op elkaar

Vrijdagochtend ging de bijeenkomst verder, maar om 15.30 uur, bijna 24 uur na het begin van het overleg, was er nog geen witte rook. 'Iedereen houdt de kaken stijf op elkaar', zegt RTV Noord-verslaggever Douwe de Haan, die buiten het gemeentehuis van Pekela aan het posten is.