Vindicat schorst 13 leden voor maken van 'bangalijst'

Studentenvereniging Vindicat heeft 13 leden geschorst, die een lijst met 22 eerstejaars studentes hebben verspreid. Op de lijst worden de dames, inclusief foto en telefoonnummer, te kijk gezet en beoordeeld op bedprestaties.
De schorsing van de 13 mannelijke leden geldt per direct en voor onbepaalde tijd. Ook worden verdere maatregelen niet uitgesloten, meldt het bestuur van de Groningse studentenvereniging. Er wordt daarnaast een onderzoek ingesteld.

'Onmisbaar en waardevol'
Volgens rector Stijn Derksen van Vindicat staat de verspreiding van de 'bangalijst' haaks op de normen en waarden van Vindicat en hoe zij hun vrouwelijke leden zien: 'Zij vormen een onmisbaar en waardevol onderdeel van onze vereniging. Ik wil iedereen oproepen deze lijst niet verder te verspreiden.'

Telefoonnummer
De meeste studentes hebben hun op de lijst gepubliceerde telefoonnummer veranderd. De gemaakte kosten zullen door Vindicat worden vergoed en verhaald op de 13 geschorste leden.

Aangifte
Of de studentes aangifte bij de politie gaan doen, is nog onduidelijk: 'Wij hebben onze maatregelen getroffen, maar hebben er begrip voor als de studentes besluiten om aangifte te doen', zegt Derksen.

Lees ook:
- Makers 'bangalijst' Vindicat bekend
- Studentes te kijk gezet op internet
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad vindicat GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws