Groningers gaan op de tractor naar NAM voor protest tegen gasbesluit

Groningers gaan zaterdag bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen protesteren tegen het besluit van het kabinet om de komende vijf jaar jaarlijks 24 miljard kuub Gronings gas te winnen.
Dat besluit maakte premier Mark Rutte vrijdag bekend. Het protest wordt door Coalitie Gasverzet Groningen georganiseerd, omdat die het niet eens is met het gasbesluit. Volgens Milieudefensie, die bij de coalitie is aangesloten, bewijst het besluit dat de veiligheid van de Groningers ondergeschikt is aan de winsten van de NAM.

'Gaskraan dicht'
'Groningers laten zich niet vijf jaar de mond snoeren. Zolang de aardbevingen doorgaan zullen de protesten doorgaan. De Groningers kunnen op ons rekenen. Wij hebben immers hetzelfde doel: de gaskraan dicht zodat de aardbevingen afnemen en klimaatverandering stopt', zegt campagneleider Ike Teuling.

Tractorkaravaan
Het protest begint om 14.00 uur. Vanuit Uithuizen vertrekt om 10:15 uur een tractorkaravaan, vanuit de stad Groningen om 10:00 uur een stoet fietsers en de voetgangers verzamelen om 12:00 uur bij het Drents Museum in Assen.

Hulp uit allerlei hoeken
Volgens Coalitie Gasverzet Groningen komen er ook andere groepen naar Assen. Zo komen er zelfs mensen vanuit Friesland, Schiermonnikoog, Twente en een afvaardiging van actiegroep Fossielvrij NL.Lees ook:
- Kabinet legt gaswinning Groningen voor vijf jaar vast
- Politie sleept actievoerders weg van NAM-locatie
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws