Ouders aangevallen peuter: 'wat gaat er nu in zijn koppie om?'

© Marc Dol/112 Groningen
In totaal 25 beetwonden hield Nick (2) over aan het bijtincident in Nieuw Buinen, afgelopen augustus. 'Het gaat nu naar omstandigheden goed, hij toont enorm veel wilskracht.'
Dat zeggen zijn ouders, Dennie en Bianca, zaterdag in het
.

Opstandig en boos

Maar het incident, waarbij vier rottweilers de peuter op 23 augustus aanvielen, heeft diepe sporen nagelaten. De littekens zijn het meest zichtbaar. Maar ook psychisch.
'De vrolijke Nick van voor 23 augustus is verdwenen. Hij is vaak opstandig en boos. Wat gaat er momenteel in dat koppie om?', vragen zijn ouders zich af.

Dochters

Ook de beide zussen van Nick zijn nog niet de oude. Zij zagen de aanval gebeuren, probeerden nog te helpen, maar kregen de honden niet van hun broertje af. 'Beide meiden krijgen professionele begeleiding.'
Het was uiteindelijk een buurman die de rottweilers wegjoeg. Hij sloeg daarvoor met een koevoet op de honden in. Pas toen lieten ze los. Dennie en Bianca zijn de buurman eeuwig dankbaar.

Acht operaties

Nick ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij onderging deze week zijn achtste operatie. Het duurt mogelijk nog wel een jaar voordat alle wonden helemaal genezen zijn.
Het gezin woont momenteel nog steeds in dezelfde straat als waar de aanval plaatsvond, maar wil graag verhuizen.

Lees ook: