Beter Weters Sport: Wat mogen we dit seizoen van Donar verwachten?

© RTV Noord
Voor de basketballers van Donar begint deze week het seizoen met twee wedstrijden in de voorronde van de Champions League tegen BC Tartu en zaterdag het duel om de Supercup tegen Den Bosch. Wat kan er dit seizoen verwacht worden van het team van coach Erik Braal in binnen- en buitenland?
Aangename verrassing

Binnen Nederland lijkt Donar op dit moment veel te sterk voor de rest. Elke prijs die de club misloopt dit seizoen zal daardoor een extra grote teleurstelling zijn. In Europees verband is het vooraf altijd moeilijk in te schatten hoe goed een tegenstander is en dus hoe groot de overlevingskans is. Wat we wel kunnen stellen is dat Donar een groot voordeel heeft in deze fase, doordat de Groningers al een goed ingespeelde kern hebben met een paar waardevolle aanvullingen. Dit zou zomaar eens voor een aangename verrassing kunnen zorgen in Europa.
Karel-Jan Buurke is sportverslaggever bij RTV Noord. Zijn aandachtsgebieden zijn basketbal, volleybal, zwemmen, paardensport en bobsleeën. Meer...

Hoogste budget

Verwachtingen Donar? Thuis krappe winst tegen BC Tartu, daar in Estland kansloos door dubieuze beslissingen van corrupte scheidsrechters uit buurland Letland. Donar wint de Super Cup.
In november wordt er een Amerikaan weggestuurd, komt er weer een nieuwe en de hiërarchie in de groep wordt uiteindelijk door de spelers zelf bepaald. In de reguliere competitie met overmacht eerste en daarna door thuisvoordeel in play offs landskampioen. Donar heeft hoogste budget, de beste speler en het meeste publiek.
Kees Vlietstra is korfbalcoach. Onder zijn leiding is Jong Oranje het sterkste team ter wereld geworden. Daarnaast is hij sportconsulent. Meer

Passie

Het is toch geweldig dat Groningen een basketbalclub heeft die zo leeft onder de mensen. Dat merk je al wanneer je in gesprek bent met supporters die met passie over Donar praten. De open dag is inmiddels achter de rug en vanavond begint men aan de kwalificatie voor de Champignons League. De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen. En zo hoort het ook. De Martinihal zal vaak weer bomvol zitten. Waar het dit seizoen eindigt is moeilijk te voorspellen, maar Donar heeft de kwaliteit op verschillende fronten ver te komen. Zeker met zo’n trotse supportersschare die met passie achter hun club staat.
John Schurer bezoekt sinds 1959 wedstrijden van FC Groningen en is sinds 2010 voorzitter van de supportersvereniging van de club. Meer...

Mooi seizoen

Donar blijft favoriet voor de titel! Als ik de afgelopen weken bekijk, heeft Donar zijn team compleet en is het een goed team. Als gebruikelijk zullen ze in het begin niet gaan vlammen, de Champions League zal dan ook lastig worden. Ik denk dat ze afstromen naar de lagere league.
Wel gaan ze de Supercup winnen en maken ze er een mooi seizoen van. Dat komt denk ik omdat Erik Braal weer een team gaat smeden en ik geloof in 1+1=3. In teamsport kan je het niet van goede individuen alleen hebben. Het niveau en de beleving van het team is doorslaggevend.