Aardbevingsgemeenten: 'Vertraging aanleg snel internet niet meer uit te leggen'

Negen gemeenten in het aardbevingsgebied maken zich 'ernstige zorgen' over de voortgang van de aanleg van snel internet door de Provincie.
Dat schrijft de voorzitter van de Stuurgroep Breedband Noord-Groningen, burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond namens de negen gemeenten in een brandbrief aan de provincie Groningen.

Gemeenten komen met eigen regeling
Volgens Van Beek is verdere vertraging niet meer uit te leggen aan de inwoners en bedrijven in het buitengebied. Als de provinciale regeling nog meer vertraging oploopt dan komen de gemeenten in het aardbevingsgebied alsnog met een eigen regeling.

'Wij kunnen het richting onze inwoners gewoonweg niet maken om nog langer af te wachten', zegt Van Beek.

Corporaties zien weinig in regeling
Zowel marktpartijen als bewonerscorporaties kunnen straks intekenen op de regeling, maar een aantal corporaties heeft al aangegeven dat zij er weinig in zien. Corporaties hebben het idee dat ze te weinig kans maken om met succes van de regeling gebruik te kunnen maken.

Gemeenten zijn bang dat alleen de adressen die goedkoop aan te sluiten zijn, het snelle internet krijgen. Van Beek: 'En we willen nou net bereiken dat iedereen in het buitengebied snel internet krijgt.'

Lees ook
- VVD: 'Provincie, garandeer dat er glasvezel wordt aangelegd'
- Provinciale Staten wil eerlijke kans voor burgerinitiatieven bij aanleg snel internet
- Gebruik maken van 40 miljoen voor sneller internet? 'Nee bedankt'
- Verbinding op het platteland: 'Goed internet is van cruciaal belang'
Ruim 40 miljoen voor snel internet in Groningen
Meer over dit onderwerp:
UITHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws